Skip to main content

Ontwerpdenkers tot nu toe

‘Anders kijken om andere wegen te zien.’

Met dit motto startte ik een half jaar geleden mijn eigen bedrijf ‘Ontwerpdenkers’. Mijn doel: een creatief en strategisch bureau opzetten dat écht samen met klanten zoekt naar niet-voordehand liggende oplossingen. Naar mijn mening voeren aannames namelijk nog (te) vaak de boventoon, bewandelt men (te) graag de bekende en veilige route en worden oplossingen (te) vaak voor klanten bedacht in plaats van door klanten zelf. Ik vond dat daar wel eens verandering in mocht komen.
 
En wat leuk en leerzaam zijn de afgelopen zes maanden geweest. Ik heb verschillende uitdagingen van bedrijven mogen aanpakken. Uiteenlopend van optimalisering van interne communicatie tot merkverhaal en markpositionering. Ik heb veel mensen ontmoet, van directeuren en managers tot medewerkers, klanten en gebruikers. Ik heb mijn eigen bedrijf steen voor steen mogen opbouwen, door het opbouwen van mijn eigen website, het ontwerpen van werkvormen en workshops en het inrichten van maatwerktrajecten voor grote organisaties zoals kinderopvang Doomijn en energieleverancier Fudura. Daarnaast blijven kleinschaligere projecten ook leuk en uitdagend.
 
Dit alles doe ik nooit alleen. Ik werk veel samen met creatief merkstrateeg Judith Ceelen (Beeldprikkels) en strategisch communicatie specialist Myrthe Flier. Samen hebben we afgelopen half jaar al heel veel van Nederland gezien door allerlei toffe opdrachten.
 
Tijdens het op papier zetten van mijn afgelopen half jaar merk ik pas hoe bijzonder dit is en hoeveel energie ik hier iedere dag van krijg. Dus ik zeg; op naar nieuwe klanten, op naar het komende half jaar… en op naar alle jaren daarna!